Image and video hosting by TinyPic

Zb(i)rka gastronomskih užitaka

12.02.2009., četvrtak

PUREĆI GULAŠ


Kupila sam pureći zabatak bez kosti dosta povoljno. Kad sam otvorila paket, bilo mi je jasno zašto: meso je bilo prilično narezuckano (onaj dio koji je bio uz kost). Pa pustila sam mašti na volju i eto, nastao je :

PUREĆI GULAŠ

300 g purećeg mesa narezano na kockice
2 mrkve, veće , na kockice
komad korjena celera, na kockice*
komad korjena peršna, na kockice*
1/2 glavice luka, sitno nasjeckane
komad slanine na sitno narezan
sol, papar, mirodije po volji (ja stavila malo vegete, majčine dušice)
0,125 dcl bijelog vina
voda

----------------------------

Na vruću tavu staviti slaninu, prepržiti. Dodati luk, prepržiti. Staviti meso, pa poklopiti da meso pusti sok. Dodati povrće, posoliti, popapriti, dodati mirodije i preliti vinom i isto toliko vode. Poklopiti i pustiti da kuha. Svako toliko promiješati i podliti ako treba. Kad su mrkvica i meso mekani, gotovo je! U slast!

Dobro ide uz kakve knedle ili tjesteninu. I s rižom se dobro slaže!


>>Inačice:
- * peršin i celer mogu i nasjeckano, zeleni dio, ne mora korjen
- vino može i ne mora
- umjesto slanine može i maslinjak...
- žao mi je što nisam imala šampinjona, sigurno bi ih stavila unutra!

- 11:25 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

Kolovoz 2010 (1)
Listopad 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Veljača 2009 (2)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (2)
Kolovoz 2008 (7)
Srpanj 2008 (6)

Zb(i)rka gastronomskih užitaka

Links

Kolegice blog-kuharice